VIDEO: Daniels Pavļuts kļūst par jauno veselības ministru

Kadrs no video

Saeima veselības ministra amatā apstiprinājusi Danielu Pavļutu. Viņš sola turpināt Ilzes Viņķeles iesākto kursu, tomēr sarunā ar premjeru piekritis uzlabot strīdus raisošo vakcinācijas plānu, kas bija par pamatu Viņķeles demisijai, vēsta LTV Ziņas.

Pavļuts dzimis 1976. gada 14. maijā Jūrmalā. Nupat kļuvis par Latvijas veselības ministru, partijas “Kustība Par!” vadītājs, bet iepriekš pārstāvējis Reformu partiju. Ievēlēts 13. Saeimā no apvienības “Attīstībai/Par!” saraksta. Bijušais Latvijas ekonomikas ministrs.

Sākotnēji Pavļuts studējis mūziku, 1999. gadā ieguvis bakalaura grādu klavierspēles specialitātē Latvijas Mūzikas akadēmijā. Pēc tam studējis Lielbritānijā: Londonas pilsētas universitātē kultūras vadību, kā arī 2007. gadā Hārvarda Universitātē ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā ar specializāciju līderībā.

Laikā no 2003. gada 24. februāra līdz 2006. gada 16. jūnijam D. Pavļuts bija Kultūras ministrijas valsts sekretārs. D. Pavļuts ir darbojies dažādos uzņēmumos kā valdes loceklis, dažādu pārvalžu vadītājs.Vadījis konsultāciju privātpraksi. 2010. un 2011. gadā strādājis par Swedbank Korporatīvo attiecību pārvaldes vadītāju.

2011. gada 25. oktobrī D. Pavļuts kā bezpartijisks Zatlera Reformu partijas virzīts kandidāts kļuva par ekonomikas ministru Valda Dombrovska trešajā valdībā. 2014. gada janvārī iestājies Reformu partijā. Tajā pašā mēnesī, līdz ar jaunās valdības apstiprināšanu, pēc ilgām diskusijām koalīcijas partneru starpā zaudējis ministra amatu. Jaunajā Laimdotas Straujumas valdībā darbojās kā divu ministru (ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča) padomnieks.

2017. gada 26. augustā bijis starp partijas “Kustība Par!” dibinātājiem un ievēlēts par tās vadītāju. 2018. gada rudenī D. Pavļuts tika ievēlēts 13. Saeimā no apvienības “Attīstībai/Par!” saraksta.

2020. gadā 7. janvārī pēc partijas biedres Ilzes Viņķeles demisijas ticis ievēlēts par veselības ministru Krišjāņa Kariņa valdībā

Pievienot komentāru